kolmapäev, 13. aprill 2016

MTÜ Robootika koolis

12.aprillil kutsusime külla MTÜ Robootika, kes tutvustas õpilastele robootikat. Kõige pealt toimus loeng koolperele, kus räägiti täpsemalt, mis on robootika, kuidas seda kasutada õppetöös. Toimus ka vestlus, millised on robotite käitumise põhireeglid. Edasi juba õpilastele erinevad töötoad.
2.-3. klassi õpilased tutvusid lähemalt Wedo 2.o robotitega, nemad panid kokku roboti ja seejärel ka liikuma vastavat peogrammi kasutades. Kõige lõpuks tuli aga omavalmistatud robot tükkideks lahti võtta ja karp pakkida. 

4.-6. klassi õpilastele tutvustati lähemalt EV 3 robotikomplekte. Nende ülesandeks oli saada juba valmisehitatud robot liikuma vastava programmi abil. Töö sujus juhendajate abil ilusasti. Lõpuks tuli robot saada liikuma vastavalt etteantud rajale, mis vajas aga õpilastel aina rohkem süvenemist ja parandamis ning täpsust. Päeva lõpetas robotite võistlus, kelle robot suudab raja täpsemalt läbida ja jõuab kõige kaugemale. Kõige kaugemale jõudis Huga ja Andre valmistatud robot.


Päev oli sisutihe ja huvitav. Õpilastele väga meeldis. Õhku aga jääb küsimus, kuidas soetada ka koolile roboteid, et õppetööd muuta?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar